طراحان وب و توسعه دهندگان وب هر دو نقش مهمی در ایجاد وب سایت های جدید دارند. طراحان وب ظاهر بصری و تجربه کاربری یک وب سایت را با تمرکز بر زیبایی شناسی و قابلیت استفاده ایجاد می کنند، در حالی که توسعه دهندگان وب ساختار و عملکرد وب سایت را می سازند و طراحی را به یک واقعیت کاری تبدیل می کنند.
در مورد این دو نقش، نحوه کار آنها با یکدیگر و مسیر شغلی شما در هر کدام بیشتر بیاموزید.
طراحان وب و توسعه دهندگان وب برای ایجاد و نگهداری وب سایتی که به نفع همه ذینفعان است، همکاری می کنند و هر کدام مجموعه ای از تخصص های منحصر به فرد را در اختیار دارند. تصور کنید که یک طراح وب طرح اولیه وب سایت را ترسیم می کند و به عنوان «معمار» جریان و عملکرد وب سایت عمل می کند و توسعه دهنده وب خانه را می سازد. اساسا، طراحان وب بیشتر بر جنبه های خلاقانه تمرکز می کنند، در حالی که توسعه دهندگان وب راه هایی را برای ارائه این دیدگاه پیدا می کنند.
طراحان وب باید اصول زیبایی شناسی و نحوه استفاده از آنها را برای ایجاد یک حضور قوی در اینترنت برای کارفرما یا مشتری خود بدانند. و توسعهدهندگان وب باید بدانند که چگونه کد بنویسند تا وبسایتهایی را ایجاد و نگهداری کنند که یک تجربه کاربری یکپارچه را ارائه دهند.
طراحان وب روی چشم انداز یک وب سایت کار می کنند: تجربه کاربری، طرح رنگ، طراحی گرافیکی، و گاهی اوقات حتی محتوا. در این نقش، شما ظاهر و احساسی ایجاد می کنید که از اهداف متعدد وب سایت پشتیبانی می کند.
به طور معمول، به عنوان یک طراح وب، نقش شما دارای سه بخش اصلی است: رابط کاربری (UI) ، تجربه کاربر (UX)، و طراحی بصری .
رابط کاربری مربوط به "احساس" وب سایت است، که شامل انتقال پیام برند در سراسر برنامه است.
UX به این موضوع مربوط می شود که کاربران چگونه می توانند به راحتی در وب سایت حرکت کنند و مناطق مورد علاقه را بر اساس بازخورد بهبود می بخشند.
طراحی بصری با گرافیک و اطمینان از اینکه همه چیز از نظر زیبایی شناسی چیده شده است، ارتباط دارد.
توسعه دهندگان دیدگاه طراح وب سایت را می گیرند و آن را به کد تبدیل می کنند. اغلب، توسعهدهنده تغییراتی را توصیه میکند که با استفاده از قابلیتهای در حال ظهور، سایت را بهتر کار کند. بهعنوان یک توسعهدهنده وب، همچنین مطمئن میشوید که سایت در مرورگرها و پلتفرمهای تلفن همراه مختلف کار میکند و نحوه حفظ امنیت آن را تعیین میکنید.
به عنوان یک توسعه دهنده وب، ممکن است در توسعه front-end، back-end یا full-stack کار کنید.
Front-end شامل نوشتن کد برای عناصر وب سایت است که کاربران مستقیماً به آنها دسترسی دارند، مانند ویژگی های تعاملی و محتوای سایت.
Back-end بیشتر بر ساختار خود وب سایت از جمله سرورها و مدیریت پایگاه داده تمرکز دارد.
توسعه تمام پشته با هر دو نوع کار می کند و روند را از ابتدا تا انتها می بیند.
آزمایش محور، برنامه نویسی شی گرا (OOP)، تست واحد، اشکال زدایی
به عنوان یک طراح وب، شما نیازی به مدرک دانشگاهی رسمی ندارید، اما می تواند از راه های مختلفی به شما کمک کند. بسیاری از طراحان وب با مدرک لیسانس در طراحی گرافیک ، عکاسی، تولید ویدئو، برنامه نویسی یا نوشتن دیجیتال وارد این نقش می شوند . این مدارک نه تنها می توانند اعتبار معتبری را به رزومه شما اضافه کنند، بلکه مسیرهای یادگیری ساختاریافته ای را برای ایجاد چندین مهارت مورد نیاز برای موقعیت های طراحی وب ارائه می دهند.
به جای یا علاوه بر مدرک دانشگاهی، میتوانید دورههای موضوعی خاص در موضوعات طراحی وب مانند: نرمافزار طراحی گرافیک (Adobe Photoshop و Adobe Illustrator)، ابزارهای بهینهسازی موتور جستجو (SEO) و تئوری طراحی وب را بگذرانید. .
در Coursera، میتوانید از تخصص طراحی گرافیک توسط مؤسسه هنرهای کالیفرنیا و گواهینامه حرفهای استفاده کنید تا اصول اولیه را بیاموزید و پروژههای هدایتشده را تکمیل کنید تا به مجموعه حرفهای خود اضافه کنید.
به عنوان یک طراح وب، شما در حال ایجاد وب سایت هایی هستید که از نظر زیبایی شناسی دلپذیر و کاربرپسند هستند، بدون اینکه کارکردی را به خطر بیندازند. در حالی که مهارت های دقیق مورد نیاز شما بسته به نقش شما و نوع وب سایتی که ایجاد می کنید متفاوت است، مهارت های رایج طراح وب عبارتند از:
تسلط بر نرم افزارهای طراحی رایج از جمله Adobe Photoshop، InDesign و Illustrator
درک عمیق از نظریه رنگ، تایپوگرافی، ترکیب بندی و اصول طراحی وب
دانش اولیه HTML، CSS، جاوا اسکریپت و برنامه نویسی front-end
آشنایی با نحوه استفاده از تکنیک های رایج سئو
آشنایی با سیستم های مدیریت محتوای مرتبط (CMS)
درک تجزیه و تحلیل داده های مربوط به ترافیک وب و جریان کاربر
ارتباط نوشتاری و شفاهی قوی در بین تیم ها
علاوه بر مهارت های فوق، طراحان وب موفق اغلب دارای مهارت های انسانی قوی مانند رهبری، مدیریت زمان، کار گروهی و سازگاری هستند.
طراحان وب ابزارهای زیادی در اختیار دارند تا وب سایت هایی از نظر بصری جذاب و بسیار کاربردی ایجاد کنند. مجموعه Adobe مجموعه ای قدرتمند از نرم افزارها برای یادگیری است، از جمله Adobe XD، Photoshop، Illustrator و Dreamweaver. پس از تسلط بر سه مورد اول در این لیست، میتوانید از آنها برای همه چیز از قالببندی سیمی و نمونهسازی اولیه گرفته تا ایجاد گرافیکهای دقیق و تصاویر برداری استفاده کنید. Adobe Dreamweaver در میان مجموعه Adobe به دلیل توانایی منحصر به فرد خود در ادغام طراحی بصری با ویرایش کد متمایز است و به شما امکان می دهد تغییرات را در زمان واقعی بدون دانش عمیق کدنویسی بسازید و مشاهده کنید.
علاوه بر ابزارهای Adobe، Figma برنامه دیگری است که میتوانید با تیم خود برای طراحی، نمونهسازی اولیه و جمعآوری بازخورد در یک محیط مشترک از آن استفاده کنید. همچنین میتوانید Sketch را یاد بگیرید، که در درجه اول برای طراحی رابطها و نمونهسازی اولیه استفاده میشود و ویژگیهای قوی ارائه میدهد که جریان کار را از ایده اولیه تا محصول نهایی ساده میکند.
بهعنوان یک توسعهدهنده وب، ساختار یک وبسایت را کدنویسی میکنید، از معماری زیربنایی گرفته تا عناصر تعاملی روبهروی کاربر. شما می توانید تخصص فنی خود را از طریق پروژه های نمونه کار، بوت کمپ و گواهینامه ها نشان دهید، اما بسیاری از توسعه دهندگان وب دارای مدرک لیسانس در علوم کامپیوتر هستند.
اگر می خواهید مهارت های مورد نیاز خود را از طریق گواهینامه ها و بوت کمپ ها ایجاد کنید، باید گزینه هایی را انتخاب کنید که بر مهارت های جامع و مورد تقاضا در توسعه وب تمرکز دارند. گواهینامههای رایج برای توسعهدهندگان وب شامل گواهیهای Red Hat و گواهیهای Oracle است که گواهیهای مبتنی بر امتحان را برای مفاهیم فناوری مانند طراحی پایگاه داده، برنامهنویسی جاوا و توسعه برنامهها ارائه میدهند. همچنین میتوانید گواهینامههای حرفهای با سرعت خود را در Coursera انتخاب کنید، مانند گواهیهای حرفهای توسعهدهنده نرمافزار Meta Front-End و IBM Full Stack .
بهعنوان یک توسعهدهنده وب، شما در معماری وبسایت مؤثر هستید و اطمینان میدهید که سایت در دستگاهها و پلتفرمهای مختلف کار میکند. مانند طراحان وب، مهارت های خاصی که نیاز دارید می تواند بر اساس نقش شما در یک تیم یا پروژه هایی که انجام می دهید متفاوت باشد. به عنوان مثال، توسعه دهندگان front-end، back-end و full-stack مجموعه مهارت های اصلی متفاوتی خواهند داشت. با این حال، چندین شایستگی به طور جهانی در این زمینه ارزش گذاری شده است. این موارد عبارتند از:
تسلط بر زبان های برنامه نویسی front-end مانند HTML، CSS و JavaScript
تسلط بر زبان های برنامه نویسی Back-end مانند Python ، Java و SQL
آشنایی با فریم ورک های فرانت اند رایج مانند Angular و React
آشنایی با معماری پایگاه داده
تسلط بر استفاده از رابط های برنامه نویسی کاربردی (API)
تخصص در عیب یابی و رفع اشکال
حل مسئله و تفکر انتقادی نیز مهارت های بسیار ارزشمندی برای توسعه دهندگان وب به همراه مهارت های ارتباطی شفاهی و نوشتاری برای ارائه اطلاعات به ذینفعان در سراسر بخش ها هستند.